Mustar de casa, fara sare

Ingrediente: 


1 lingura boabe de mustar,
1-2 linguri faina de mustar,
4 linguri fulgi de cartofi (sau cartofi fierti),
un praf de curry,
1 lingurita ulei de masline,
3 lingurite otet de mere,
un praf de piper,
un praf nucsoara,
1 lingurita miere sau zahar,
o lingurita de margarina sau unt


Mod de preparare:

   In primul rand va trebuie un blender sau un mixer vertical.
Mustarul boabe il puneti intr-un pahar plin cu apa 24 de ore.
In recipientrul de blender puneti toate ingredientele, mai putin faina de mustar si jumatate din cantitatea de otet.
Intr-o oala mai mica incalziti un litru de apa. Dupa ce a fiert il mai lasati putin sa-i iasa sufletul :) si turnati jumatate din cantitate peste restul ingredientelor, puneti capacul la blender si mixati.
Daca-i prea tare si nu mixeaza, mai puneti putina apa.
Dupa aproximativ 30 de secunde gustati si daca nu-i prea tare mai puneti o lingurita de faina de mustar si restul de otet. Mai mixati inca o data si vedeti daca va place.
Atentie! Gustul va fi mai putin intens, in acest moment. Deci nu exagerati cu faina de mustar.
Daca sunteti multumiti de gust puneti mustarul intr-un borcan si dupa ce s-a racit il tineti in frigider. Zilele urmatoare gustul mustarului va fi putin mai iute.
Mustarul este foarte cremos si placut la gust.



P.S.

Evident, mustarul nu va fi niciodata identic cu cel din magazin!
Daca doriti puteti adauga si alte mirodenii, in special hrean sau ghimbir.

Niciun comentariu: