Pachetele cu ciuperci, fara sare

Ingrediente:

Pentru umplutura:

1 ceapa,
1 ardei gras,
1 morcov,
6-7 ciuperci,
ulei , piper, cimbru,

Pentru aluat:

faina, apa, 1 lg. margarina Rama, 1/2 pachetel  drojdie, un  galbenus de ou.

Mod de preparare:

Taiem ceapa julien, ardeiul si ciupercile cubulete , iar morcovul fasii subtiri , cu un cutit economic.
Intr-o tigaie punem putin ulei si cand s-a incins vom pune ceapa la calit. Cand a capatat o culoare sticloasa adaugam morcovul si il lasam si pe el sa se caleasca un minut, dupa care se adauga si ardeiul impreuna cu ciupercile taiate.
Dupa ce s-au calit toate adaugam 2-3 linguri de apa , putin piper, cimbru si o lingurita de bulion de rosii , fara sare.
Se scade cateva minute pana devine o pasta si se lasa la racit.
Aluatul se face din 1/2 cana de apa calduta peste care se pune jumatatea de pliculet de drojdie.
Intr-un vas se pune o lingura de margarina Rama ( are cel mai scazut procent de sare) si se freaca putin cu o lingura, peste care se adauga un galbenus de ou si apoi se pune apa cu drojdia.
Se adauga faina cat cuprine , sa iasa o coca mai tare, ca de cozonac si se lasa la crescut cam o ora.
Se intinde o foaie si se taie patratele cam de 7-8 cm, care se aseaza intr-o tava de briose , unsa inainte cu putin ulei.
Umplutura se aseaza in mijloc si se strang colturile doua cate doua , pe diagonala, lasand gauri astfel incat umplutura mai pierde din apa si aluatul ramane crocant.
Inainte de a baga tava la cuptor se bade albusul de la ou si se ung pachetelele.
Se lasa in cuptor timp de 30 de minute.
Cand au capatat o culoare aurie inseamna ca sunt gata.
Se servesc calde.

Pofta buna!



Niciun comentariu: