Sarmalute in foi de vița, fara sare

 Ingrediente:

1/2 kg carne tocata,
1 ceasca de orez,
1 leg. mare de marar,
1 ceapa,
pasta de tomate,
cimbru,
piper,
foi de vita,
smantana 12%


Mod de preparare:


Foile de vita se oparesc 1-2 minute, se lasa la racit si dupa aceea se fac sarmalutele.
Se caleste ceapa  si se amesteca cu carnea , orezul spalat, piperul si cimbrul. Se amesteca bine conținutul si se impacheteaza sarmalutele.
Se aseaza intr-un vas si se acopera cu apa (1 cm mai sus) si se pune la fiert.
Se fierbe la foc mic 45-60 de minute. In caz ca scade apa mai completati.
Sarmalutele trebuie sa fie acoperite de apa tot timpul.
Cand s-au fiert, intr-un bol se amesteca 2 linguri de pasta de tomate, se subtiaza cu apa si se pune peste sarmalute.
Dupa ce a fiert cateva minute cu pasta, se adauga mararul tocat marunt . Se mai lasa cateva minute sa fiarba si se vor lua de pe foc.
Se servesc fierbinți impreuna cu smantana si paine fara sare.

Pofta buna!

Niciun comentariu: