Fasole batuta, fara sare

Ingrediente:

500g fasole uscata,
morcov,
telina,
ceapa,
cimbru,piper,
foi de dafin,
un catel de usturoi, ulei ,
un cartof


Mod de preparare:

Fasolea se pune la inmuiat de seara , pana dimineata (in cazul in care nu aveti oala sub presiune) . Se fierbe in doua ape , cam 10-15 minute de fiecare data si se arunca apa .
Dupa ce am aruncat a doua apa se pune iar la fiert si se adauga morcovul, ceapa, cartoful condimentele si telina.
Se fierbe bine si se strecoara de apa si se lasa la racit. Se scoate foaia de dafin si se mai pastreaza o cescuta din zeama fiarta. Tot zarzavatul se da prin masina de tocat, apoi se freaca cu ulei, putin piper si un catel de usturoi pisat. Daca compozitia este prea tare se poate pune putina zeama ramasa de la fiert.
Deasupra se poate pune ceapa tocata marunt, calita doar putin in ulei dupa care se adauga putina apa, sa fiarba. Se mai pune o lingura de bulion, se mai fierbe putin , se da la racit si se pune peste fasolea frecata.

P.S. Daca puneti fasolea in frigider o sa-si piarda din gust!

Niciun comentariu: