Gogonele murate, fara sare

Inainte de a citi reteta vreau sa stiti ca gustul este foarte apropiat dar nu la fel ca al celor sarate, asa ca va rog sa nu dati cu pietre :)

 Ingrediente pentru un borcan de 1,6 kg:

4-5 gogonele taiate in patru,
4 ardei de muraturi, taiati in doua
cateva buchetele de conopida,
frunze de telina, 2 foi dafin,
un ardei usturat, taiat, piper,
1/2 cub de drojdie,
un plic de muraturi taranesti de vara, fara sare (Fuchs).

Mod de preparare:
Se aseaza in borcan legumele taiate iar la jumatatea lui se pune 1/2 cub de drojdie infasurat intr-un tifon. Deasupra se pun frunzele de telina.
Se fierbe un litru de apa cu doua lingurite de mirodenii, piper si o foaie de dafin.
Se lasa apa putin la racit si cat este calda se toarna peste peste legume. Se acopera borcanul cu un tifon si se lasa asa doua zile, dupa care se scurge apa si se prepara alta.
Inainte de a pune lichidul se mai adauga 1/2 cub de drojdie intre legume.
Dupa 4-5 zile se poate servi.

P.S. Puneti cantitati mici de legume pentru ca sunt fara sare si nu tin mult timp.

Pofta buna!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Buna Seara, as vrea sa intreb Drojdia ce rol are..este obligatorie?..multuumesc

FaraSare spunea...

Drojdia are rol de fermentatie si este obligatorie, deoarece aceasta ii confera preparatului gustul de acru. Daca din diferite motive nu puteti folosi drojdia o puteti inlocui cu 2-3 linguri de otet, care va acri gogonelele , dar gustul este diferit.