Pizza cu ciuperci, fara sare


Ingrediente:
1 cana apa, 100ml ulei, 30g drojdie, faina, ciuperci Champions, piept de pui, 1 ardei rosu, 1 ardei galben(sau verde),ceapa, 250ml pasta de rosii (un sortiment Olympia nu are sare).
Mod de preparare:
Se frige pieptul de pui.
Se face un aluat din apa, ulei si drojdie, faina cat cuprinde pentru a obtine un aluat moale. Se framanta si se lasa la dospit 30min. Se lasa la frigider cateva ore(de preferat sa se faca cu o zi inainte). Se unge masa cu ulei si se intinde cu sucitorul aluatul pe masa. Intr-o tava unsa cu ulei se aseaza aluatul fara a-l urca pe margini.Se frige pieptul de pui, se taie bucati, ardeii cuburi,ceapa taiata julien,iar ciupercile se fierb si se taie in felii foarte subtiri. Peste aluat se toarna pasta de rosii intr-un strat uniform, apoi pe rand bucatile de piept de pui, ardeiul,ceapa si la urma ciupercile deasupra. Se pune tava in cuptor pt. 20-30 min la foc potrivit.

PS. Puteti pune pe pizza si rosii sau orice leguma este pe gustul vostru.

Mancare fara sare!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Mulțumim pentru rețeta. Ce fel de drojdie folosim? Proaspăta sau uscata?